Gemeente Oisterwijk bereikbaar via WhatsApp

Nieuw bij de gemeente Oisterwijk: WhatsApp! Dat lees je goed, vanaf 4 februari 2019 zijn wij bereikbaar via WhatsApp. Onze inwoners kunnen ons al jaren bellen, mailen en schrijven of via social media benaderen en daar komt nu een nieuw kanaal bij. Een mooie uitbreiding van onze digitale dienstverlening dus! Vragen voor de gemeente kunnen vanaf 4 februari ook gesteld worden via WhatsApp op het telefoonnummer 06 30 26 40 49.

Ruime meerderheid geeft aan WhatsApp te willen gebruiken
WhatsApp heeft op dit moment zo’n 12 miljoen gebruikers in Nederland. Een logische keuze dus om ook via WhatsApp bereikbaar te zijn volgens wethouder Dion Dankers. ''Het kanaal leent zich bij uitstek voor korte en concrete vragen. Denk hierbij aan vragen over afval, wegwerkzaamheden of over het maken van een afspraak met de gemeente. Ook uit ons recente burgerpanelonderzoek over dienstverlening en communicatie bleek dat 2/3e van de respondenten WhatsApp zou gebruiken om vragen te stellen aan de gemeente. Hier sluiten we met deze nieuwe service goed op aan. Zo zorgen we dat we nog beter bereikbaar zijn voor onze inwoners.''

Snel reactie
De kracht van WhatsApp is dat het een snel middel is. Stelt een inwoner een vraag via WhatsApp? Dan proberen we die dezelfde dag nog te beantwoorden. Laat een antwoord langer op zich wachten, dan laten we dat weten. Vragen die binnenkomen via WhatsApp, worden beantwoord door ons klantcontactcentrum op werkdagen en binnen kantoortijden: maandag t/m donderdag tussen 8.30-17.00u en op vrijdag tussen 8.30-13.00u. Berichten die buiten kantooruren zijn verstuurd, pakken we de eerstvolgende werkdag zo snel mogelijk op.

Privacygevoelige gegevens
Het is niet mogelijk om via WhatsApp de gemeente te bellen of een sms te sturen. Vragen waarvoor privacygevoelige gegevens nodig zijn, zoals een Burgerservicenummer of postadres, worden niet via WhatsApp beantwoord. We helpen de inwoner op dat moment verder via een ander kanaal.

Terug naar overzicht

 
© 2019 Stichting LOVO - Alle Rechten Voorbehouden - Ontwerp en Realisatie: Wauw!