Dinsdag komt de verdediging aan het woord. Van L. deed zelf al een voorzetje. Hij is sinds 2005 door verschillende mensen, onder wie ook Turken in Duitsland, afgeperst. Daarom moest hij wel geld verdienen. ,,Ik wil hier allemaal een punt achter zetten. Ik ben geschrokken van de bedragen hier vandaag. Wat ik allemaal heb aangericht. Mijn excuses aan de maatschappij.” ">

Meesteroplichter Moergestel voor gerecht

Van L. vervalste brief van OM waarin hij 4,5 miljoen krijgt omdat hij kroongetuige zou zijn
UPDATEDEN BOSCH/MOERGESTEL - Hij deed zich voor als zijn eigen psychiater, de huisarts, een officier van justitie en zelfs iemand van een afdeling van de PI in Vught. Het is daarom dat officier van justitie Huizenga 5 jaar onvoorwaardelijke celstraf eist tegen de 47-jarige Sunny van L. uit Moergestel. We hebben hier te maken met een onverbeterlijke oplichter. En het is niet ten einde. Bij de politie liggen alweer nieuwe aangifte, aldus Huizenga.

Tegen de vrouw van Van L. eiste de officier van justitie 18 maanden celstraf, waarvan 6 voorwaardelijk. Justitie verwijt haar dat ze het haar man mogelijk heeft gemaakt om zijn oplichtingspraktijken voort te zetten. De man uit Moergestel is in 2016 veroordeeld tot 3 jaar voor een hele reeks aan oplichtingsgevallen. Daar loopt nog een hoger beroep tegen.


De vrouw was enig aandeelhouder en bestuurder van 3 BV's die Van L. gebruikte om zijn zaken voort te zetten. Die steeds ongeveer hetzelfde verliepen. De man in Moergestel bestelde voor duizenden euro's, soms zelfs tonnen, producten waarvoor hij een betalingsbewijs vervalste. Vervolgens gingen de bedrijven over tot levering van producten zoals zeep, batterijen, kaarsen en water, en konden ze naar het geld fluiten.

Zelfs OM proberen op te lichten
Van een heel andere orde zijn de vele valse documenten. Van L. ging bijvoorbeeld met een vaststellingsovereenkomst naar het Openbaar Ministerie waarmee hij 4,5 miljoen euro opeiste. Dat geld zou hem toegezegd zijn door een ‘hoofdofficier’ omdat hij als kroongetuige in een andere zaak zou aantreden. De brief kwam van het ‘Openbaar Ministerie van Veiligheid en Justitie van Nederland'. Een niet bestaand ministerie.

,,Hoever de fantasie van deze man reikt, blijkt uit deze brief. Hondsbrutaal", typeerde Huizenga de actie. Die niet op zich zelf staat. De man fabriceerde brieven uit naam van een psychiater, een huisarts en probeerde met een vals document via zijn advocaat uit de PI in Vught te komen.

Dinsdag komt de verdediging aan het woord. Van L. deed zelf al een voorzetje. Hij is sinds 2005 door verschillende mensen, onder wie ook Turken in Duitsland, afgeperst. Daarom moest hij wel geld verdienen. ,,Ik wil hier allemaal een punt achter zetten. Ik ben geschrokken van de bedragen hier vandaag. Wat ik allemaal heb aangericht. Mijn excuses aan de maatschappij.”

Terug naar overzicht Bron: Brabants dagblad

 
© 2019 Stichting LOVO - Alle Rechten Voorbehouden - Ontwerp en Realisatie: Wauw!