Geschiedenis

De geschiedenis van LOVO begint in 1985 met de oprichting van de vereniging LOVO in het dorp Oisterwijk. Maar de gemeente groeit en LOVO groeit mee! De vereniging wordt een stichting en inmiddels beheert de overkoepelende stichting OHM (Oisterwijk, Haaren, Heukelom, Moergestel) de zendmachtiging voor de gemeente Oisterwijk.

Stichting OHM

Stichting OHM bestaat uit zes bestuursleden waarvan er drie door LOVO zijn voorgedragen en drie door MTV (Moergestel TV). Het bestuur legt jaarlijks verantwoording af aan het Commissariaat van de Media, vraagt de gemeentelijke subsidie aan en is lid van NLPO. Deze stichting is het samenwerking- en coördinatieorgaan voor de lokale publieke omroep in Nederland.

LOVO & MTV

LOVO maakt in Haaren, Heukelom en Oisterwijk reportages. Deze zijn te zien via reguliere tv-uitzendingen en 24/7 zichtbaar via onze online-kanalen.
De reguliere uitzenddagen voor LOVO zijn: zondag, dinsdag en vrijdag – wijzigingen zijn incidenteel mogelijk. In de woensdaguitzending is er speciale aandacht voor de kern Haaren.

MTV (Moergestel TV) maakt exclusief voor het dorp Moergestel reportages en zendt deze uit via haar eigen online-kanalen. Daarnaast zijn deze wekelijks op tv te zien op maandag, donderdag en zaterdag.

Thuishonk in Tiliander

LOVO werkt vanuit Tiliander, het culturele en maatschappelijke centrum van Oisterwijk. Vanuit onze eigen ruimte verzorgen we hier de uitzendingen. Een inspirerende en fijne plek voor al onze vrijwilligers, stagiaires én bezoekers.