Over LOVO

LOVO is de afkorting van Lokale Omroep Voor Oisterwijk en bestaat uit enthousiaste en gedreven vrijwilligers die hun kwaliteiten en talenten breed inzetten. Van interviewer, filmer en ict-er tot fotograaf, redacteur, tot klusjesman, marketeer en bestuurslid. We zijn nauw betrokken in onze gemeente bij de kernen Haaren, Heukelom en Oisterwijk. De kern Moergestel heeft een eigen lokale omroep: MTV (Moergestel TV).

Voor, door en met dorpsgenoten en organisatie
Ons doel is het verzorgen van kwalitatieve, creatieve uitzendingen voor álle inwoners. Kernwoorden hierbij zijn respect, laagdrempelig, proactief, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, kennis delen, blijvend leren en vernieuwen.

We maken reportages en tv-uitzendingen voor, door en met dorpsgenoten en organisaties. Voor en over jong en oud(ere) inwoners, maatschappelijke en culturele instanties, maar ook over bedrijven in onze gemeente. Onderwerpen kunnen een puur lokaal karakter hebben of we vertalen landelijke items naar de impact voor de gemeente Oisterwijk. Uitgangspunt bij de inhoud is het bieden van  informatie, of het delen van culturele en/of educatieve items.

Livestreams
Daarnaast verzorgen we livestreams bij politieke, culturele en maatschappelijke evenementen. Denk hierbij aan de Sinterklaasintocht, politieke cafés of Oisterwijk in Concert.

Thuishonk LOVO in Tiliander
LOVO werkt vanuit Tiliander, het culturele en maatschappelijke centrum van Oisterwijk. Vanuit onze eigen ruimte verzorgen we hier de uitzendingen. Een inspirerende en fijne plek voor al onze vrijwilligers, stagiaires én bezoekers.